• PORTAKAL ve PİRİNÇLİ TATLI

     

    TATLI - PORTAKAL ve PİRİNÇLİ kremasıDESSERT CREME DE RIZ A L'ORANGE

     

    ÇOK kolay -

    HAZIRLAMA 10- 15 ddka - BEKLEME zamanı 20 ddka -

    + Gerekirse SERİNLETME zamanı.. havaya bağlı...

     

    8 KİŞİLİK

    pirinç unu : 250 gr

    şeker: 4 - 5 çorba kaşık

    süt: 1 litre

    su: küçük bir fincan

    lezzet- dekorasyon seçenekler (isteğe bağlı !) : 

    portakal (recel/ likör) ** portakal bölümleri

    tarçın ** nane yaprağı - kuru meyve

    vanilya ** kahve taneleri

    ******************************************************************

     

    Ateş DIŞında, bir tencere içinde, süt + şeker + pirinç unu karıştırın.

    Sonra bu tencereyi 20 -30 ddka bekletin. (şekerin emilmesi zamanı)

    Sonra, seçtiğiniz lezzeti tencereye koyun- portakal receli / tarçin / vanilya olabilir..

    Ve tencereyi ince ateşe koyun ama inçideki kremayı sürekli durmadan karıştıracaksınız

    Yavaş yavaş karışım kalınlaşacak

    Karışım tam olmuş olur olmaz (suyu bir hamur gibi)  ateşi söndürün, tencereyi ateşten çıkarın.

    Karışımı küçük kase içine koyup,  dekorasyon olarak portakal bölümlerini / nane yapraklarını / kahve tanelerini hep kasenın üzerine koyabilirsiniz.


    Bu tatlı ya sıcak ya soğuk yada serin yenebilir.. duruma göre, mevsime göre.. 

    Ama hava nasıl olursa olsun, bu güzel tatlı her zaman her keşi sevindirir :o)

    Afyet olsun

    om shanti 

     

     


    Tags Tags : , , , ,